Valparaiso faller mot Missouri State i MVC-premiären

VALPARAISO – Isiaih Mosley har slitit sig igenom Missouri Valley Conference den här säsongen och Valparaiso blev hans senaste offer på lördag eftermiddag.

Missouri State sophomore tangerade sitt karriärsrekord med 29 poäng när Bears ledde nästan från start till mål i en 81-68 seger över Crusaders i Athletics-Recreation Center.

Mosley kom in i matchen med ett snitt på 24 poäng.5 poäng i Valley-tävlingen genom de fyra första matcherna av konferenssäsongen och den regerande MVC Player of the Week missade inte ett ögonblick mot Valparaiso.

”Vi försvarade oss inte bra”, sade Valparaisos tränare Matt Lottich. ”Vi utförde inte tillräckligt bra. Vi måste exekvera bättre i defensiven.”

Crusaders, som spelade för första gången sedan den 19 december, tog en tidig 8-7 ledning innan Missouri State rev ut en 12-0 run för att ta en 19-8 ledning med 13:10 kvar av den första halvleken. Mosley gjorde 16 av sina 29 poäng i den första halvleken när Bears sköt 71 procent under de första 20 minuterna.

Valparaiso kämpade sig tillbaka för att minska underskottet till 41-37 i halvlek när Ben Krikke gjorde 17 av sina karriärhöga 21 poäng i den första halvleken, bland annat en bromsande 3-poängare i slutet av halvleken.

”Ben är en av killarna som vi försöker få in på sina platser”, sa Lottich. ”Han är en mycket begåvad offensiv spelare.”

Björnarna (7-1, 4-1) gjorde en defensiv justering på Krikke i andra halvlek, vilket ledde till att Donovan Clay tog över som fokuspunkt i offensiven. Clay gjorde 13 av sina 21 poäng i den andra halvleken och avslutade med lagets högsta fem assist. Clay slog ner fyra trepoängare på lördagen när Valparaiso jämnade ut sitt säsongsrekord med 11 trepoängare.

”Vi fick de skott som vi ville få”, sade Lottich. ”En del av vår offensiv var ny och vi hade inte mycket träningstid för att gå igenom den. Ärligt talat var det bara en välsignelse att kunna spela. Det kunde man se över hela linjen. Det var bra att komma tillbaka på planen.”

Om det inte var Mosley som gjorde mål fick han andra att delta, bland annat storspelaren Gaige Prim. Prim hade 17 poäng och 16 rebounds, samtidigt som han tog sig till linjen för åtta frikastförsök. Krikke tillbringade en stor del av kvällen med att kämpa mot en av de främsta storspelarna i Valley.

”Han är en fantastisk spelare”, sade Krikke. ”Han duckar in tidigt och kommer till sina platser. Vi måste få bort honom från dessa platser.”

Kryssarna (3-6, 0-1) återvänder till spel mot Missouri State för seriefinalen imorgon eftermiddag och de kommer återigen att vara underbemannade. Nick Robinson (personlig) missade sin första match för året medan tre andra stipendiereserver också är ur spel.

”Vi måste vara på hugget i hela 40 minuter”, sade Krikke. ”Vi hade några bra perioder här och där, men vi måste fortsätta att trycka på.”