Valparaiso taber til Missouri State i MVC-optakt

VALPARAISO – Isiaih Mosley har været i gang med at rive sig igennem Missouri Valley Conference i denne sæson, og Valparaiso blev hans seneste offer lørdag eftermiddag.

Den andenårsstuderende fra Missouri State udlignede sit højeste antal point i karrieren med 29 point, da Bears førte næsten fra start til slut i en sejr på 81-68 over Crusaders i Athletics-Recreation Center.

Mosley kom ind til kampen med et gennemsnit på 24 point.5 point i Valley-konkurrencen gennem de første fire kampe i konferencesæsonen, og den regerende MVC Player of the Week gik ikke glip af et slag mod Valparaiso.

“Vi forsvarede os ikke godt,” sagde Valparaiso-træner Matt Lottich. “Vi udførte ikke godt nok. Vi er nødt til at udføre bedre på den defensive ende.”

The Crusaders, der spillede for første gang siden 19. december, tog en tidlig 8-7 føring før Missouri State rippede ud af en 12-0 løb for at tage en 19-8 føring med 13:10 tilbage i første halvleg. Mosley scorede 16 af sine 29 point i første halvleg, da Bears skød 71 procent i de første 20 minutter.

Valparaiso kæmpede sig tilbage for at reducere underskuddet til 41-37 ved halvlegen, da Ben Krikke scorede 17 af sine karrierehøjde 21 point i første halvleg, herunder et 3-point til at slå en buzzer i slutningen af halvlegen.

“Ben er en af de fyre, vi forsøger at få på sine pladser,” sagde Lottich. “Han er en meget talentfuld offensiv spiller.”

Bears (7-1, 4-1) foretog en defensiv justering på Krikke i anden halvleg, hvilket førte til, at Donovan Clay tog over som det centrale punkt i angrebet. Clay scorede 13 af sine 21 point i anden halvleg og sluttede med et holdhøjde på fem assists. Clay slog fire 3-pointers ned lørdag, da Valparaiso udlignede sit sæsonhøjdepunkt med 11 triples.

“Vi fik de skud, som vi ønskede at få,” sagde Lottich. “Noget af vores offensiv var nyt, og vi havde ikke meget træningstid til at gennemgå det. Ærligt talt var det bare en velsignelse at kunne spille. Det kunne man se over hele linjen. Det var godt at komme tilbage på banen.”

Hvis Mosley ikke var den, der scorede, fik han andre involveret, herunder big man Gaige Prim. Prim havde 17 point og 16 rebounds, mens han kom til stregen for otte frikastforsøg. Krikke brugte en stor del af aftenen på at kæmpe mod en af de bedste store mænd i Valley.

“Han er en fantastisk spiller,” sagde Krikke. “Han dukker sig tidligt og kommer til sine pladser. Vi er nødt til at få ham væk fra de pladser.”

Crusaders (3-6, 0-1) vender tilbage til kampen mod Missouri State til seriefinalen i morgen eftermiddag, og de vil endnu en gang være underbemandet. Nick Robinson (personlig) missede sin første kamp i år, mens tre andre stipendiatreserver også var ude af spillet.”

“Vi skal være i angreb i hele 40 minutter,” sagde Krikke. “Vi havde nogle gode perioder her og der, men vi er nødt til at blive ved med at presse på.”