NASCAR:

For tredje gang i løbet af fem gange, hvor NASCAR’s startopstillingsformel er blevet anvendt, har Kevin Harvick taget pole position, denne gang til løbet på Richmond Raceway.

Den nye NASCAR-startopstillingsformel giver fortsat en af kun to forskellige polesitters fra uge til uge: Stewart-Haas Racing’s Kevin Harvick eller Hendrick Motorsports’ Chase Elliott.

Disse to kørere skiftedes til at tage pole positioner gennem hver af de første fire anvendelser af denne formel, og denne tendens fortsatte for et femte løb i træk.

Efter Elliott startede fra pole position til sidste søndags Cook Out Southern 500 på Darlington Raceway, er Harvick indstillet til at starte fra pole position til lørdag aften i Federated Auto Parts 400 på Richmond Raceway, det andet løb i den første runde af de fire runder, 10 løb i slutspillet.

Harvick fik pole position til dette løb ved at have den stærkeste kombination af hans seneste løbsresultat (50 % vægt), hans teams placering i ejerranglisten (35 % vægt) og placeringen af hans hurtigste omgang i det seneste løb (15 % vægt).

Som vinder af playoff-optakten og leder af stillingen kunne Harvick matematisk set være endt så lavt som på sjettepladsen i kategorien for hurtigste omgang på Darlington Raceway og have taget pole position til løbet lørdag aften, uanset hvordan eventuelle andre kørere klarede sig på banen “Too Tough To Tame”.

Han kunne faktisk have haft råd til en lavere placering i denne kategori, da andenpladsen i søndagens løb (Richard Childress Racings Austin Dillon) og andenpladsen i ejerplaceringerne (Joe Gibbs Racings Denny Hamlin) ikke var den samme kører.

Den bedste kombination af løbsresultat/ejderplacering ud over Harvicks var Team Penske-køreren Joey Loganos (tredjeplads i begge). Selv hvis Logano var endt med den hurtigste omgang, hvilket han ikke gjorde, kunne Harvick have haft råd til en 12. plads i den kategori og stadig have taget pole position.

Harvick formåede stadig at køre en tid i top seks for at sikre sig pole position til lørdag aftenens 400-omgange-løb rundt om den fire sving, 0.75-mile (1,207 kilometer) oval i Richmond, Virginia.

Her er den komplette uofficielle startopstilling til Federated Auto Parts 400 på Richmond Raceway i 2020.