Valparaiso putoaa Missouri State in MVC opener

VALPARAISO – Isiaih Mosley on repimässä läpi Missouri Valley Conference tällä kaudella ja Valparaiso tuli hänen viimeisin uhri lauantaina iltapäivällä.

Missouri Staten toisen vuoden opiskelija tasoitti uransa ennätyksen 29 pisteellä, kun Bears johti lähes koko ottelua 81-68-voitossa Crusadersista Athletics-Recreation Centerissä.

Mosley tuli otteluun 24 pisteen keskiarvolla.5 pistettä Valley-kilpailussa konferenssikauden neljän ensimmäisen ottelun aikana, eikä hallitseva MVC:n viikon MVC-pelaaja menettänyt mitään Valparaisoa vastaan.

”Emme puolustaneet hyvin”, Valparaison valmentaja Matt Lottich sanoi. ”Emme suorittaneet tarpeeksi hyvin. Meidän on suoritettava paremmin puolustuspäässä.”

Ensimmäistä kertaa sitten 19.12. pelanneet Crusaders siirtyi varhaisessa vaiheessa 8-7-johtoon ennen kuin Missouri State repi 12-0-juoksun ja siirtyi 19-8-johtoon, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä 13:10. Mosley teki 16 hänen 29 pistettä ensimmäisellä puoliajalla, kun Bears heitti 71 prosenttia ensimmäisten 20 minuutin aikana.

Valparaiso taisteli takaisin vähentää alivoima 41-37 puoliajalla, kun Ben Krikke teki 17 hänen uransa korkea 21 pistettä ensimmäisellä puoliajalla, mukaan lukien buzzer-vaimennuksen kolmen pisteen heitto puoliajan lopussa.

”Ben on yksi kaverit yritämme saada hänen paikoilleen,” Lottich sanoi. ”Hän on erittäin lahjakas hyökkäyspelaaja.”

Karhut (7-1, 4-1) teki toisella puoliajalla Krikkeen puolustussäätöä, joka johti siihen, että Donovan Clay otti vastuun hyökkäyksen keskipisteenä. Clay teki toisella puoliajalla 13 pistettä 21 pisteestään ja viimeisteli viisi syöttöä. Clay heitti lauantaina neljä kolmen pisteen heittoa, kun Valparaiso tasoitti kauden ennätyksensä 11 kolmosella.

”Saimme ne heitot, jotka halusimme saada”, Lottich sanoi. ”Osa hyökkäyksestämme oli uutta, eikä meillä ollut paljon harjoitusaikaa käydä sitä läpi. Rehellisesti sanottuna oli vain siunaus päästä pelaamaan. Se näkyi kaikilla pelaajilla. Oli hyvä päästä takaisin kentälle.”

Jos Mosley ei tehnyt pisteitä, hän sai muut mukaan, kuten isokokoisen Gaige Primin. Prim teki 17 pistettä ja 16 levypalloa, ja pääsi samalla kahdeksan vapaaheittoyrityksen viivalle. Krikke vietti suuren osan illasta taistellen yhtä Valleyn parhaista isoista miehistä vastaan.

”Hän on loistava pelaaja”, Krikke sanoi. ”Hän kyykistyy aikaisin ja pääsee paikoilleen. Meidän on saatava hänet pois niiltä paikoilta.”

Crusaders (3-6, 0-1) palaa tositoimiin Missouri Statea vastaan sarjan finaaliin huomenna iltapäivällä ja on jälleen kerran vajaamiehisenä. Nick Robinson (henkilökohtainen) jätti vuoden ensimmäisen ottelunsa väliin, kun myös kolme muuta stipendiaattireserviä on sivussa.

”Meidän on oltava hyökkäyspäässä täydet 40 minuuttia”, Krikke sanoi. ”Meillä oli hyviä jaksoja siellä täällä, mutta meidän on jatkettava painostusta.”