Daniel Jacobs (nyrkkeilijä)

Varhainen uraEdit

Jacobs vs. Michael Walker, 2009

Jacobs teki ammattinyrkkeilydebyyttinsä 8.12.2007 järjestetyn Floyd Mayweather Jr. vs. Ricky Hatton -ottelun alikarsintaottelussa MGM Grand -stadionissa Las Vegasissa, Nevadassa. Kyseisessä ottelussa hän kukisti Jose Jesus Hurtadon ensimmäisessä erässä teknisellä tyrmäyksellä vain 29 sekunnissa. Jacobs solmi sopimuksen Golden Boy Promotionsin kanssa ja otteli usein superotteluiden alla. Häntä pidettiin blue chip -näkymänä.

Huhtikuun 27. päivänä 2009 Jacobs suostui asesyytteen vuoksi pidätetyn juniorikeskisarjan James Kirklandin tilalle ottelemaan Mike Walkeria vastaan, joka oli tulossa voitosta kaksinkertaisesta maailmanmestaruuden haastajasta Antwun Echolsista. Ottelu käytiin 2. toukokuuta 2009 MGM Grandissa Las Vegasissa, ja Jacobs voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä kahden tuomarin pistein 80-72 ja toisen 79-73. Elokuun 22. päivänä 2009 Jacobs voitti Ishe Smithin yksimielisellä päätöksellä ja voitti NABO:n keskisarjan tittelin.

Jacobs vs. PirogEdit

31. heinäkuuta 2010 Jacobs kohtasi voittamattoman venäläisen Dmitri Pirogin WBO:n keskisarjan vapaana olevasta mestaruudesta. Vyö oli viimeksi kuulunut Sergio Martínezille, joka riistettiin WBO:n sääntöjen noudattamatta jättämisen vuoksi. Ottelu käytiin Mandalay Bay Events Centerissä. Pirog oli otteluun lähdettäessä 3-1 altavastaaja. Jacobs oli tasoissa, kun hän sai massiivisen oikean käden köysiä vasten ja tyrmäsi hänet viidennessä erässä, jolloin hän kärsi uransa ensimmäisen tappion. Ottelun jälkeen Pirog sanoi: ”Toisen erän jälkeen tiesin olevani hyvä. Satutin häntä toisessa erässä ja tiesin, että voisin palata ja tehdä sen uudestaan.”

Jacobs voitti kaksi seuraavaa otteluaan ennen kuin hänellä diagnosoitiin osteosarkooma.

Paluu syöpähoitojen jälkeenMuutos

Lokakuun 20. päivänä 2012 täysin syövästä toipuneena Jacobs teki menestyksekkään paluun ammattinyrkkeilyn pariin tyrmäysvoitolla ensimmäisen erän voitolla Josh Luteranista.

ESPN.com uutisoi, että New Yorkin Brooklynin Barclays Centerissä 9. helmikuuta 2013 suunniteltu Danny Garcian ja Zab Judahin välinen ottelu siirrettiin 27. huhtikuuta 2013 Garcian saaman kylkivamman vuoksi. Koska Jacobs oli merkitty otteluksi tämän tapahtuman alla, myös hänen ottelunsa siirtyi huhtikuun 27. päivälle. Jacobs voitti Keenan Collinsin neljännen erän tyrmäyksellä kyseisenä päivänä.

19. elokuuta 2013 Jacobs nappasi WBC Continental Americas keskisarjan tittelin tyrmäämällä Giovanni Lorenzon kolmannessa erässä Golden Boy Live -ohjelman ensi-illassa! Fox Sports 1 -kanavalla.

WBA:n (Regular) keskisarjan mestariTiedoksianto

Etukuun 9. päivänä 2014 Jacobs voitti vapaan WBA:n (Regular) keskisarjan tittelin 5. erän TKO-tappiolla Jarrod Fletcheriä vastaan Barclays Centerissä Brooklynissa, New Yorkissa. Jacobs pudotti Fletcherin 1. erässä vasemmalla koukulla ja 5. erässä oikealla ristillä. Voiton myötä Jacobsista tuli maailmanmestari. ”Tuntuu niin hienolta voittaa tämä vyö”, Jacobs sanoi. ”Se on elämäni suurin hetki.” Jacobs ilmoitti haluavansa seuraavaksi otella Peter Quillinia vastaan.

Jacobsin ensimmäinen puolustusottelu tuli Caleb Truaxia vastaan, jota hän nyrkkeili mukavasti ulos yksitoista erää, kunnes sai tyrmäyksen ja keskeytyksen 12. erässä.

Jacobs’ otteli sen jälkeen entistä kevyen keskisarjan titteliottelijaa Sergio Moraa vastaan. Jacobs aloitti ottelun varovaisesti, mutta pystyi ajoittamaan ja torjumaan Moran oikealla koukulla, joka vei jälkimmäisen kanveesille. Mora pystyi tekemään vastapalveluksen, kun Jacobs yritti painostaa saadakseen nopean lopetuksen. Ottelu lopetettiin, kun Mora keskeytti loukkaannuttuaan oikean jalkansa toisessa erässä. Ottelun jälkeen Jacobs sanoi jälleen kerran haluavansa otella Quillinia vastaan.

Jacobs vs. Quillin, Mora IIEdit

5. joulukuuta 2015 Jacobs voitti Peter Quillinin TKO:lla ensimmäisessä erässä. Jacobs laskeutui johtavalla oikealla kädellä, joka osui Quillinin ohimoon ja horjutti häntä pahasti. Jacobs yritti sen jälkeen lopettaa ottelun laskeutumalla taukoamatta kovia yhdistelmiä koko erän ajan. Hän iski toisen ison lyönnin, jonka seurauksena Quillin horjahti köysien luo, jolloin tuomari näki, että Quillin oli erittäin sekaisin, ja pyyhkäisi ottelun pois ilman Quillinin valitusta. Monet, mukaan lukien Floyd Mayweather, olivat sitä mieltä, että ottelu keskeytettiin liian aikaisin.

Syyskuussa 2016 Jacobs otti uusintaottelun Sergio Moraa vastaan. Hän valitti, että ottelu oli hänelle askel taaksepäin, sillä hän luuli voittaneensa Moran vakuuttavasti ensimmäisellä kerralla. Otteluiltana Jacobs teki kaksi salamannopeaa tyrmäystä 4. ja 5. erässä ennen kuin sai dominoivan TKO-voiton. Mora kaatui kolmesti seitsemännessä erässä ennen kuin tuomari keskeytti ottelun.

Jacobs vs. GolovkinMuutos

Pääartikkeli: Gennadi Golovkin vs. Daniel Jacobs

Jacobs kävi neuvotteluja WBC:n, IBF:n, IBO:n ja WBA:n (Super) keskisarjan mestarin Gennadi Golovkinin kanssa läpi vuoden 2016. Jacobs oli Golovkinin pakollinen, koska molemmilla ottelijoilla oli WBA:n vyöt, osana WBA:n ilmoittamaa suunnitelmaa yhdistää vyöt. WBA:n puheenjohtaja Gilberto Mendoza vahvisti RingTV:lle lähettämässään sähköpostiviestissä, että sopimus oli tehtävä 7. joulukuuta kello 17.00 mennessä, tai kukkarotarjous järjestetään 19. joulukuuta Panamassa. Myöhemmin samana päivänä WBA ilmoitti, että ottelusta järjestetään 400 000 dollarin vähimmäistarjous, josta Golovkin saa 75 prosenttia ja Jacobs 25 prosenttia. Vaikka lompakkotarjoukset julkistettiin, Loeffler ilmoitti jatkavansa neuvotteluja ja toivoi, että sopimus saataisiin aikaan ennen lompakkotarjousta. Joulukuun 17. päivänä ehdoista lopulta sovittiin ja ilmoitettiin virallisesti, että ottelu järjestettäisiin Madison Square Gardenissa New Yorkissa 18. maaliskuuta 2017. Ottelu näytettäisiin HBO:n PPV-kanavalla.

Virallisessa punnituksessa päivää ennen ottelua Golovkin kallistui vaa’alle 159,6 kiloa, kun taas Jacobs painoi 159,8 kiloa. Jacobs kieltäytyi ottelemasta IBF-tittelistä jättämällä ottelupäivän painotarkastuksen väliin. Toisin kuin muut suuret järjestöt, IBF vaatii titteliotteluiden osanottajia käymään painotarkastuksessa ottelupäivän aamuna sekä virallisessa punnituksessa ottelua edeltävänä päivänä. Aamun painotarkastuksessa he voivat painaa enintään 10 kiloa (4,5 kg) yli ottelun painorajan. Jacobs painoi otteluiltana 182 kiloa, 12 kiloa enemmän kuin Golovkin.

Ottelussa käytiin loppuunmyydyn 19 939 katsomon edessä täydet 12 erää. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Golovkin otteli 12 erää ammattilaisurallaan. Golovkinin kehäkontrolli, jatkuva painostus eteenpäin ja tehokas jab johtivat 115-112, 115-112 ja 114-113 yksimieliseen päätösvoittoon, joka lopetti Golovkinin 23 ottelun tyrmäysputken, joka alkoi marraskuussa 2008. Neljännessä erässä Golovkin pudotti Jacobsin lyhyellä oikealla kädellä köysiä pitkin ja tyrmäsi Jacobsin. Jacobs toipui, mutta Golovkin hallitsi suurimman osan keskierästä. Jacobs vaihtoi tehokkaasti ortodoksi- ja vasuriasentoa, mutta pysyi takajaloillaan. Erotuomari Charlie Fitch varoitti molempia nyrkkeilijöitä kerran ottelun aikana jänisnyrkkeilystä. Compuboxin lyöntitilastojen mukaan Golovkin osui 231 kertaa 615 lyönnistä (38 %), mikä oli enemmän kuin Jacobsilla, joka osui 175 kertaa 541 lyönnistä (32 %). Jacobs luuli voittaneensa ottelun kahdella erällä ja selitti tappion johtuvan mahdollisesta ison rahan ottelusta Golovkin vastaan Canelo Álvarez. Jacobs totesi myös kaaduttuaan sanoneensa Golovkinille, että ”hänen täytyy tappaa minut”. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Golovkin sanoi: ”Olen nyrkkeilijä, en tappaja. Kunnioitan peliä.” Ennen tulonjakoa kerrottiin, että Golovkin ansaitsisi vähintään 2,5 miljoonaa dollaria verrattuna Jacobsin 1,75 miljoonaan dollariin.

Allekirjoittaminen Matchroom Boxingin kanssaEdit

Jacobs vs. AriasEdit

Syyskuussa 2017 ilmoitettiin, että Jacobs oli tehnyt sopimuksen promoottori Matchroom Boxingin kanssa. Jacobs oli toiminut ilman promootioasua paluunsa jälkeen. Sopimuksen myötä Jacobsin ottelut televisioitaisiin HBO:lla. Myöhemmin ilmoitettiin, että Jacobs kohtaa Luis Ariasin 11. marraskuuta Nassau Coliseumilla. Jacobs hallitsi Ariasia alusta loppuun ja teki 11. erässä salamannopean tyrmäyksen voittaakseen yksimielisellä päätöksellä 118-109, 119-108 ja 120-107. Tämä oli Jacobsin ensimmäinen päätösvoitto 12-eräisessä ottelussa. CompuBox Statsin mukaan Jacobs osui 184:ään 581 heitetyistä lyönneistä (32 %), kun taas Arias osui 88:aan 318:sta (28 %). Jacobs päihitti Ariasin jokaisessa erässä. Ottelun katsojakeskiarvo oli 706 000 ja huipussaan 765 000 katsojaa.

Jacobs vs. SulęckiEdit

Helmikuussa 2018 viikkoja kestäneiden spekulaatioiden jälkeen ilmoitettiin virallisesti, että Jacobs ottelisi puolalaista nyrkkeilijää Maciej Sulęckiä (26-0, 10 KO) vastaan 28. huhtikuuta New Yorkin Barclays Centerissä HBO:lla. Maaliskuun 30. päivänä WBA nosti ottelun eliminoivaksi otteluksi keskisarjan tittelistään. Jacobs voitti ottelun 116-111, 117-110 ja 115-112 kolmen tuomarin pisteytyksellä.

Ottelun katsojakeskiarvo oli 811 000 katsojaa, ja se oli parhaimmillaan 874 000 katsojaa.

Jacobs vs. DerevyanchenkoMuutos

Huhtikuun 27. päivänä IBF määräsi Gennadi Golovkinin puolustamaan titteliään ukrainalaiskannattajaa Sergiy Derevyanchenkoa (12-0, 10 KOs) vastaan. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Golovkin vs. Alvarez uusintaottelu kariutui ja Golovkin päätti otella Vanes Martirosyania vastaan 5. toukokuuta. IBF antoi Golovkinille luvan otella Martirosyania vastaan, kunhan hän ottelisi sen jälkeen Derevyanchenkoa vastaan. Kesäkuun 6. päivänä Golovkinilta riistettiin IBF:n maailmanmestaruus, koska hän ei noudattanut IBF:n sääntöjä. IBF myönsi Golovkinille poikkeusluvan otella Martirosyania vastaan, vaikka he eivät sanktioisikaan ottelua, kertoivat kuitenkin Golovkinin tiimin aloittavan neuvottelut ja ottelevan pakollista haastajaa Derevyanchenkoa vastaan 3. elokuuta 2018 mennessä. IBF julkaisi yksityiskohtaisen lausunnon. IBF määräsi 25. kesäkuuta Jacobs vs. Derevyanchenko 11. kesäkuuta järjestettävän kukkarotarjouksen. Heinäkuun 20. päivänä Ringtv:n mukaan ottelu järjestettäisiin vapaana olevasta IBF:n keskisarjan tittelistä 10. marraskuuta 2018 Nassau Veterans Memorial Coliseumissa, Uniondalessa, New Yorkissa.